Programiranje je teško, ali ...

Online JavaScript  kurs je kompletan JS kurs koji pokriva sve oblasti koje su vam potrebne da od početnika postanete napredni JS programer.  Ne samo da ćete naučiti JavaScript jezik, već ćete i naučiti kako da programirate. Kako da riješite probleme. Kako strukturirati i organizovati kod koristeći uobičajene JavaScript obrasce.

Naučićete „zašto“ nešto radi u JavaScript-u, a ne samo „kako“. Jer u današnjem modernom JavaScript svijetu, potrebno vam je više od samo znati kako nešto funkcioniše. Morate da debagujete kod, morate da razumijete kod, morate biti u mogućnosti da razmišljate o kodu.

Do kraja kursa bićete JavaScript programer, sposobni da pišete, razumijete i uklanjate greške JavaScript koda koristeći sve moćne funkcije koje nam ovaj jezik nudi.

Dobrodošli 🙂

Vodič kroz kurs

Unos podataka, definisanje tipova varijabli, kodiranje i rekodiranje kao i osnovne metode za transformaciju podataka treba savladati na samom početku jer ukoliko pogrešno definišemo podatke, sve buduće analize neće davati tačne rezultate.

JS je nezamisliv bez html-a, zato u drugoj lekciji govorimo o DOM-u i BOM-U, objektima za manipulisanje s elementima web stranice.

Dobar program je onaj koji razumije KAKO i ZAŠTO nešto radi, tj ne radi u kodu. Zato je potrebno razumjeti teoriju i ono šta se dešava „iza scene“ u trenutku kada kompajliramo naš kod. Pa tako, u trećoj nedjelji učimo o hojstingu, scope lancu i „this“ objektu.

JavaScript je objektno-orjentisani jezik pa nije iznenađujuće što smo jedan cijeli modul posvetili upravo učenju o objektima!

U petoj nedjelji već polako zakoračavate u svijet ooozbiljnog JS programera, a to znači da ste spremni za suočavanje sa najnovijim JS mogućnostima – pričamo naravno o ES6!

Preživjeli ste!

Došli ste do samoga kraja i sad je krajnje vrijeme da se upoznate sa asinhronim JS-om, tj AJAXom!

Kome je kurs namijenjen?

  • Vama 🙂
  • Vama koji želite duboko razumijevanje najpopularnijeg programskog jezika
  • Vama koji želite da nauče više o popularnim bibliotekama poput React-a, Angulara i Node-a.
  • Vama koji želite da unaprijedite svoje programerske vještine
  • Vama koji tražite posao u IT industriji

Organizacija

  • Kurs je trenutno dostupan online, na ENGLESKOM JEZIKU
  • Kurs je BESPLATAN, a sve što treba da uradite jeste da me kontaktirate kako bih Vam obezbijedila pristupne podatke
  • Vi birate tempo učenja – kurs je dostupan i otvoren non-stop i možete mu pristupiti, učiti, kodirati kad Vama to odgovara. Zato i volimo online učenje 🙂
  • Kurs sadrži preko 15 sati video materijala, 10 kvizova, preko 20 praktičnih primjera, dodatnih materijala za vježbu i izazovnih zadataka za rad od kuće!

JavaScript kurs je GEJMIFIKOVAN! Šta to znači?

To znači da ćete u toku kursa imati priliku da se igrate 🙂

Za svaku aktivnost koju ostvarite u kursu (gledanje materijala, rješavanje kvizova, postavljanje pitanja itd) dobićete određeni broj poena. Poeni Vam omogućavaju da otključavate nivoe i napredujete kroz kurs. Svaki nivo donosi nove izazove, materijale za učenje i kvizove! Dodatno, rješavanjem takozvanih „Coding challenge“ zadataka osvajate nagrade odnosno bedževe koje možete mijenjati za određene privilegije kao npr 10 extra minuta na završnom testu! A za sve vas koji u sebi gajite takmičarski duh, kreirana je i Rang lista, na kojoj možete vidjeti kako drugi polaznici kursa napreduju, koliko su poena sakupili, koliko nagrada osvojili kao i šta je sve potrebno da uradite kako biste prestigli onog ispred Vas!